11sty2016

Wyciskane soki stosowane w medycynie cz II.

Najlepsze owocowe soki lecznicze Mamy takie owoce, z których przygotowuje się soki mające wpływ na pracę naszego mózgu czy też działające pozytywnie na nasze drogi moczowe. Do takich owoców zalicza się żurawina oraz jagoda. Sok z jagód powinien być podawany z wodą, dlatego, że ma w sobie dość dużą ilość kwasów organicznych. Taki sok, który jest świeżo wyciśnięty i połączony będzie z wodą może być doskonałym napojem leczniczym. Zwalczać może między innymi problemy z zaparciami, a wykorzystywany jako płukanka będzie działa przeciwzapalnie w jamie ustnej. Jednak najwięcej laurów sok z jagód może zdobyć w okulistyce.

Okazuje się bowiem, ze jagody doskonale wpływają na siatkówkę. Co istotne taki świeży sok jest przyswajalny dla małych dzieci. Jeśli chodzi o sok z żurawiny to będzie to doskonały produkt do walki z bakteriami E coli. Jej obecność w naszym organizmie powoduje, że pojawia się zakażenie dróg moczowych. Sok z żurawiny może wpływać na skuteczną walkę z zakażeniami. Jeśli będzie się spożywać taki sok to rzeczywiście uda się ochronić nasze drogi moczowe i sfery intymne. Regularne picie to również szansa na to, że nasz cholesterol będzie zmniejszony. Sok pozwala na lepszą pracę układu krwionośnego.

Regularne stosowanie wyciśniętych soków z owoców. Obecnie stosuje się świeżo wyciskane soki z owoców do walki z różnymi chorobami. Wpływa na to nie tylko fakt, że mamy tam dużo witamin w sokach, ale dodatkowo może działać na różne schorzenia. Najlepiej będzie spożywać takie soki, które są świeżo wyciśnięte, jednodniowe. Dzięki nim będziemy mogli walczyć z różnymi chorobami i stanami zapalnymi. Warto oczywiście zainwestować w dobrą wyciskarkę, która będzie dla nas inwestycją w zdrowie, ponieważ dzięki niej od razu będziemy mogli dużo lepiej wykorzystywać owoce, które mają masę zdrowych składników.

Zobacz również

Oczyszczające soki i koktajle warzywne - 9...

Sok z marchwi. Marchew to doskonałe źródło beta karotenu. Znajduje się w nim tak wiele cennych składników jak: witaminy z grupy B, C, PP, K, także potas, sód, magnez, żelazo, miedź...